vineri, 3 iunie 2011

CUPA DKMT - PRIETENIA la atletism


La sfarsitul saptamanii trecute la Timisoara s-a desfasurat prima editie a Cupei DKMT - Prietenia, un concurs atletic international, al Euroregiunii Dunare - Cris - Mures - Tisa, care s-a desfasurat pe parcursul a doua zile. Au participat aproximativ 500 de concurenti din Romania (Caras - Severin, Timis, Arad), Serbia ( Vojvodina) si Ungaria (Bacs Kiskun si Csongrad)
Competitorii si oficialii au sosit in Timisoara vineri la pranz, au fost cazati la internatul Liceului cu Program Sportiv, iar dupa-amiaza au iesit la antrenament pe stadionul pe care urma sa se desfasoare competitia de a doua zi pentru a se obisnui cu pista de concurs, dar si cu gradele multe din termometru. Seara a avut loc sedinta tehnica.
Competitia a debutat sambata dimineata pe stadionul Politehnica din Timisoara cu o festivitate de deschidere la care delegatiile tarilor participante au defilat pe stadion sub privirile invitatei speciale, multipla campioană olimpică, mondială şi europeană (între anii 1995-2001), vicepreşedintă a Federaţiei Române de Atletism, membra al Comitetului Executiv al Asociaţiei Europene de Atletism (EAA),Gabriela Szabo. De altfel Gabriela Szabo a ramas in orasul de pe Bega pe parcursul desfasurarii intregului program al Cupei DKMT - Prietenia. Pe timpul festivitatii de deschidere fanfara a intonat imnul celor trei tari participante, dar si imnul Uniunii Europene.
Pe pista de concurs s-au desfasurat probe pentru doua categorii de varsta: copii (1998 - 1999 si mai mici) si juniori3 (1996 -1997) si pentru persoane cu dizabilitati.
Din Caransebes au participat cei care s-au calificat pentru aceasta competitie in urma concursului de selectie de la Timisoara din 30 aprilie.
La categoria Copii (12-13ani) in proba de 800m, medaliile de aur si argint au fost disputate de gemenele Loredana si Nicoleta Cimpoieru. In final Loredana s-a impus in fata surorii sale cu 2 zecimi de secunda.
La Juniori 3 (14-15ani) cel mai bine dintre caransebeseni a concurat Alexandru Irimia care, chiar daca a sosit al doilea in proba de 800mp, a obtinut un rezultat valoros si un record personal imbunatatit cu 4 secunde. Amina Tilneac a concurat tot in proba de 800mp si pentru prima data intr-o competitie oficiala a trecut prima linia de sosire. In proba de aruncare a greutatii, sportiva din Caransebes, Teodora Nete a obtinut medalia de argint. Maria Irimia a fost singura dintre juniorii 3 care a concurat in doua probe, la stafeta de 4x100mp unde a obtinut locul I si in proba de 300mp unde a sosit a treia.
Toti cei care au urcat pe podiumul de premiere au fost rasplatiti cu diplome, medalii si intonarea imnului olimpic. Printre cei care au oficiat festivitatiile de premiere s-a numarat si caransebesanul Cristian Dragomir, antrenor federal in cadrul F.R.A.

A doua zi, duminica, pe strazile Timisoarei s-a desfasurat Crosul Olimpic DKMT. Startul a fost dat din Piata Huniade de catre Gabriela Szabo si Simona Amanar, iar sosirea a fost in Piata Operei. Au participat in jur de 450 de persoane; majoritatea sportivilor care au participat sambata la concursul de pista au fost prezenti si la cros.
Crosul s-a desfasurat pe 3 categorii de varsta: Copii (13ani si mai mici), Juniori 3 (14-15ani) si Open (peste 15ani).
La categoria Copii fete podiumul a fost ocupat in intregime de sportive din Caransebes: Locul I - Loredana Cimpoieru, locul II - Peia Cristina si locul III - Cimpoieru Nicoleta. Tot in aceasta categorie a participat si Cornelia Peia, sora Cristinei, care a facut o cursa excelenta chiar daca a fost mult mai mica decat celelalte concurente. Ea a sosit a 15-a in clasamentul general feminin.
La Juniori 3, fete si baieti, s-au impus gemenii Maria si Alexandru Irimia. A doua in cursa fetelor junioare 3 a sosit Amina Tilneac.
La categoria Open, Marius Durle a trecut linia de sosire al 5-lea.
Cei clasati pe locurile I-III au primit dilome, medalii si echipament sportiv, iar locurile IV-VI au primit diplome. De asemenea, s-a organizat o tombola cu premii constand in 10 biciclete, la care au putut participa toti cei care au reusit sa termine cursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu