miercuri, 25 mai 2011

Mare alergare pe Muntele Mic

In 5 mai pe Muntele Mic s-a desfasurat Grand Prix-ul de Alergare Montana. In urma acestui concurs s-au firmat echipele reprezentative ale tarii noastre care ne vor reprezenta la Campionatul Balcanic de Alergare Montana (12iunie, Dimitovgrad - Serbia) si la Campionatul European de Alergare Montana (10 iulie, Bursa - Turcia).

Competitia s-a desfasurat pe doua categorii de varsta, juniori si seniori, la ambele categorii feminin si masculin. Deci oficialii concursului, repreentantii FRA, printre care s-a numarat si antrenorul federal Cristian Dragomir, au avut de alcatuit patru echipe care sa reprezinte Romania la cele doua competitii internationale.

Caransebesul a avut doi reprezentanti in concurs. Stefania Milu a sosit a 5-a in cursa senioarelor si, din pacate, a fost prima sub linia de calificare. Doar primele 4 senioare si-au asigurat bilete de participare internationala. Stefania insa a facut o cursa buna, ea este in primul an al categoriei tineret si acum a participat la senioare, avand adversare puternice, cu experienta in aceasta proba extrem de grea, de alergare pe munte. Un alt reprezentant a fost Abel Francisc. El a sosit al 11-lea si , la fel ca Stefania, a avut adversari mai mari decat el, juniori 1, el fiind inca junior 2.

Traseul pe care s-a alergat a fost foarte dificil, doar ascensiune, dar aproape toti cei 64 de competitori care au luat startul au reusit sa termine cursa; s-au inregistrat doua abandonuri. Distantele de concurs au fost diferite la feminin si masculin, in functie de varsta; astfel seniorii au alergat 12km, senioarele - 8km, juniorii - 8km si junioarele - 4km.

Grand Prix-ul de Alergare Montana de pe Muntele Mic a fost o reusita si a deschis calea organizarii si a altor competitii de acest gen la noi in zona. Totodata, avand oaspeti din toate colturile tarii,a fost si un bun prilej de a promova frumoasele locuri de aici, de langa noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu