luni, 16 mai 2011

Cupa LPS Banatul si CSM Timisoara - sansa de calificare pentru concurs atletic international

In 30 aprilie la Timisoara s-a desfasurat concursul "Cupa LPS Banatul Timisoara"pentru copii si juniori 3 si "Cupa CSM Timisoara"pentru juniori mai mari, tineret si seniori.
Competitia a fost binevenita acum la inceput de sezon in aer liber pentru ca atletii sa-si verifice actualul nivel de pregatire, sa se acomodeze cu atmosfera si emotiile unei competitii. Pentru categoriile de varsta juniori 3 si copii 1 competitia a avut insa si rolul de a selectiona pe cei mai buni dintre ei in vederea alcatuirii unie echipe care sa reprezinte Euroregiunea noastra in concursul international "Cupa D.K.M.T. - Prietenia". Acest concurs se va desfasura, in acest an, in 27 - 29 mai la Timisoara si au drept de participare sportivi legitimati cat si nelegitimati care provin din judetele (provinciile) din Euroregiunea D.K.M.T. (Dunare -Cris -Mures - Tisa), precum si atletii ce compun delegatia Provinciei UDINE (Italia), cu conditia sa se incadreze in cele doua categorii de varsta: copii (1998-1999 si mai tineri) si juniori3 (1996-1997).
Pentru alcatuirea echipei reprezentative a tarii noastre au participat atleti din 9 cluburi sportive si scoli.
La categoria copii 1 cele mai bune sportive in proba de 800mp au fost gemenele Loredana Cimpoieru si Nicoleta Cimpoieru. Ele au castigat locul 1, respectiv 2, ca de obicei la o distanta foarte mica (mai putin de jumatate de secunda) si s-au calificat sa reprezinte Euroregiunea D.K.M.T. in concursul "Cupa D.K.M.T. - Prietenia".
La categoria juniori 3 s-au calificat urmatorii: Maria Irimia la 300mp si 4x100mp, Amina Tilneac la 800mp,Teodora Nete la greutate si Alexandru Irimia la 800mp.
Trebuie subliniat faptul ca toti cei care s-au calificat, fara exceptie, si-au imbunatatit recordurile personale si au obtinut performante de inalt nivel national. Din Caras - Severin s-au calificat 17 atleti, dintre care 11 sunt sportivi ai Clubului Sportiv Scolar Caransebes, din Timisoara s-au calificat 8 sportivi, din Resita si Lugoj cate 6 sportivi, din Arad - 3 sportivi, din Lipova - 2 sportivi si un sportiv din Nadlag.
La concurs au participat si copii cu varsta mai mica decat copiii 1 (copii 2 si copii 3). Pista sintetica de pe stadionul din Timisoara i-a impresionat, s-au autodepasit in concurs si au obtinut rezultate foarte foarte bune pentru varstele lor in probele in care au concurat (100mp si 200mp). Acestia sunt: Rares Detesan, Cristina Peia , Madalina Antonescu si Cornelia Peia.
In concursul juniorilor mari si ai seniorilor atletii caransebeseni au obtinut urmatoarele rezultate: Liliana Danci - locul 1 la 3000mp, Stefania Milu - locul 3 la 3000mp, Francisc Abel - locul 1 la 3000mp, Cristian Rohrich - locul 4 la 200mp si tot locul 4 la 400mp, Izabela Ghimboasa - locul 5 la 200mp si tot locul 5 la 400mp.
Asadar un inceput de sezon foarte bun, mai ales pentru juniorii mici si copii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu