sâmbătă, 28 martie 2009

Inca o performantza(negativa) pentru fotbalul romanesc..


Desi nu ma pasioneaza fotbalul absolut deloc,nu ma pot abtine sa nu imi exprim opinia in legatura cu meciul Romania-Serbia,unde tricolorii au pierdut in fatza sarbilor cu 2-3,ratand astfel calificarea la Campionatul Mondial din 2010.

Nu stiu ce nu a mers bine,ambele echipe au cate 10 jucatori de teren,ambele echipe au o singura poarta,ambele echipe un singur portar...deci suntem egali din acest punct de vedere...atunci totusi ce nu a mers bine?Oare faptul ca suntem printre cele mai slabe natiuni din Europa la fotbal este de vina?Oare faptul ca nu suntem in stare sa ne organizam?oare faptul ca fotbalul romanesc este "la pamant" este de vina?

...oare toate acestea sunt de vina?chiar nu suntem capabili sa producem o echipa de 11 jucatori (dintr-o populatie de aproximativ 22 de milioane de locuitori) care sa ne aduca macar putina bucurie?

Excelam aproape in toate sporturile(handbal,atletism,judo,natatie,haltere,canotaj,gimastica etc),uitam numarul medaliilor si trofeelor aduse de aceste sporturi din afara granitelor si cu toate acestea fotbalul este pe prima pagina in ROMANIA...indiferent de rezultat.

Cea mai buna performantza a Romaniei(la fotbal) este o prezenta in sferturile Cupei Mondiale din 1996 in timp ce in celelalte sporturi enumerate mai sus cucerim titluri valoroase an dupa an.

Poate ca fotbalul romanesc este mult supraestimat in timp ce alte sporturi sunt desconsiderate...

La atletism am reusit sa cucerim 2 medalii de bronz la Campionatele Europenele de la Torino de care cu totii stim (mai putin baietii de la "nationala") in timp ce fotbalul romanesc viseaza macar la o calificare la Campionatul European.

...sa fim realisti,sa lasam fotbalul cu performantele sale minunate deoparte...si sa promovam sporturile care intr-adevar merita atentie si admiratie.

5 comentarii:

  1. Felicitari pentru subiectul abordat! Macar de ar gandi mai multi asa...Din pacate e greu sa schimbi modul de gandire al romanilor si scara de valori (sau non-valori) pe care si-au format-o. PS: Poate intelege ceva din articol (daca citeste) si colegul atlet Silviu, un sustinator infocat al echipei nationale de fotbal! Iuli

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo,baieti,se vede ca sunteti intelectuali,atleti am vrut sa spun!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim domn' profesor:))..doar suntem elevii dumneavostra:D

    RăspundețiȘtergere
  4. Mdah..ii foarte infocat suporter...si-a vopsit camera in culorile tricolorului, merge la fiecare meci al nationalei, a fost si la Euro 2008 , am uitat sa zic ca are autografe de la toti jucatorii nationalei...
    PS:Am uitat sa spun ca mint :P ...Adevarul e ca tine cu nationala fiindca e PATRIOT nu stiu daca toti cunosc cuvantul asta :> Silviu

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte tare blogu` vostru! bravo! si cum zice profu` se vede k sunteti atleti (mi-i putin dor de voi :p )

    RăspundețiȘtergere